Bunuri care păreau contrafăcute, în valoare totală de peste 3,4 milioane de lei, au fost depistate în patru containere ajunse în Portul Constanţa, a anunţat, joi, Garda de Coastă.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, în patru containere sosite din Hong Kong respectiv China, peste 20.000 de jucării, peste 300 obiecte de mobilier, peste 530.000 acumulatori şi aproximativ 140.000 produse de igienă personală susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, marfa suspectă a fost depistată în urma unor controale efectuate între 16 şi 21 decembrie.

Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizarea anchetei urmând să fie luate măsurile legale.