Secretarul de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu a participat, vineri, la ceremonia de absolvire a Scolii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina.
Oficialul MAI a transmis tinerilor absolventi mesajul ministrului afacerilor interne, Lucian Bode.
“O nouă generație, formată din 2.317 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, a intrat, de astăzi, în slujba cetățenilor! Și-au ales un drum deloc ușor, dar care le va oferi multe satisfacții și motive pentru a fi cei mai buni. Au o mare responsabilitate pentru că așteptările din partea societății sunt mari. Trebuie să dovedească cu fiecare misiune încredințată că unicul lor obiectiv este protejarea cetățeanului si siguranța lui”, subliniazã ministrul de interne. Acesta a transmis, de asemenea, cu ocazia ceremoniei de absolvire a școlilor de agenți de poliție, subfițeri jandarmi și agenți de poliție de frontieră, să fie rezistenți în fața obstacolelor și să înțeleagă că au abilitatea de a trece peste orice, atâta timp cât scopul misiunii lor va fi călăuzit de corectitudine, responsabilitate și asumare față de cetățenii și de comunitățile unde vor activa.
“Este important să înțeleagă statutul pe care l-au dobândit, să fie puternici și dedicați, să asigure un serviciu public de calitate și să aibă o conduită exemplară. În profesia pe care au îmbrățișat-o, le reamintesc că Legea trebuie să fie linia directoarea a carierei lor, iar integritatea să le fie valoarea și principiul de la care nu trebuie să se abată”, se mai arată în mesaj.

Numãrul doi în Ministerul Afacerilor Interne i-a felicitat pe proaspetii absolventi ai Scolii de Agenti de la Câmpina și le-a urat sã aibã mult succes în carierã.

Foto: MAI