La doar 6 luni de la alegerea în funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu și-a dat demisia. Decizia vine după ședința BEX convocată de acesta, dar la care nu s-a prezentat niciun șef de filială. Și Dan Vîlceanu și-a anunțat demisia din funcția de secretar general al partidului și din cea de ministru al Fondurilor europene. Istoria PNL merge, însă, mai departe. Potrivit surselor Realitatea, Nicolae Ciucă se pregătește să preia șefia PNL, bucurându-se de un val de încredere consistent în rândul liberalilor care vor, poate mai mult ca oricând, să reconsolideze partidul și să întărească poziția dominantă în simpatiile românilor. Acesta ar urma să fie secondat de Lucian Bode, ca secretar general, formulă cu care, speră liberalii, vor reașeza partidul acolo unde merită. 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că doreşte ca partidul să aibă un leadership adevărat, orientat spre viitor, şi că îşi doreşte “moderaţie, echilibru, nu pariuri riscante”. PNL trebuie să se reformeze și să se repoziționeze pe scena politică, spun tot mai multe voci din cel mai important partid de dreapta din România. 

“Şi eu, şi majoritatea liberalilor prezenţi la Congresul din septembrie ne-am pus speranţa în Florin Cîţu, dorind să scăpăm de populistul Ludovic Orban. Şi am scăpat. Am scăpat PNL de un populist care ducea PNL într-o direcţie greşită. Îmi doresc un leadership adevărat, orientat spre viitor într-un context intern şi international extrem, extrem de complicat. Îmi doresc o soluţie responsabilă, nu una superfluă în aceste vremuri tulburi pe care le traversăm cu toţii”, a afirmat, sâmbătă, la Sălaj, Lucian Bode.

El a mai spus că ce a avut de zis i-a transmis direct lui Florin Cîţu, în structurile interne ale PNL, şi nu public.

“Într-un cuvânt, îmi doresc moderaţie, îmi doresc echilibru, nu pariuri riscante. Acesta e motivul pentru care ceea ce am avut să îi transmit de astăzi fostului preşedinte al PNL Florin Cîţu i-am transmis în interiorul structurilor noastre şi niciodată public şi nu o voi face nici acum în detaliu, pentru că până la urmă PNL poartă o mare responsabilitate faţă de români, faţă de coaliţia aflată la guvernare şi nu ne permite derapaje”, a spus Bode.

Sursa: Realitatea Plus