Ministrul de Interne Lucian Bode s-a pronunţat cu privire la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa. Acesta spune că au avut loc controale în luna noiembrie a anului 2020 şi în luna februarie a acestui an, unde s-au constatat o serie de disfuncţionalităţi şi nereguli.

„S-a petrecut o tragedie, 7 oameni au murit, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis Bode.

Acesta spune că a fost transmisă către ISU o fişă a incendiului, unde se precizează că la 9:48 a fost sesizat 112 şi la 9:53 a fost activat Planul Roşu.

„La 9:56 pompierii au ajuns la faţa locului, cu toate că eram la o distanţă de 3,5 km, în mai puţin de 8 minute am ajuns la incendiu. A fost localizat şi în mai puţin de o oră lichidat. Am intervenit cu forţe ale IGSU Constanţa, peste 140(…)la care s-au adăugat mijloace de intervenţie din Călăraşi, Ialomiţa(…)”, a continuat Bode.

Conform ministrului, în spital se aflau 125 de pacienţi, 10 fiind internaţi la ATI: „În acest moment, investigatorii clarifică dacă spitalul avea sau nu avea obligaţia să deţină autorizaţie de securitate la incendiu. Era un plan de conformare, pe componenta medicală, despre care v-a vorbit domnul ministru Cseke.”

„Şeful DSU este la faţa locului şi coordonează ancheta. La faţa locului s-au deplasat specialişti de la criminalistică, ai direcţiei de investigaţii criminale. Ancheta a fost preluată de PTB Constanţa.
Prioritatea 0 a fost, după ce a fost lichidat, să ne asigurăm că toţi pacienţii evacuaţi din spital sunt în siguranţă. Au fost transferaţi la 3 spitale, sunt 42 de pacienţi la UPU şi 64 în celelalte spitale”, a mai anunţat Lucian Bode.
În urma incendiului au murit 7 persoane internate la ATI, 5 în spital şi 2 după ce au fost transferate către alte spitale.
Sursa: adevarul.ro