Ministrul de Interne Lucian Bode anunță schimbări în poliție după ce afaceristul Ioan Crișan a murit în explozia mașinii la volanul căreia se afla, în Arad.

Lucian Bode a făcut noi declarații cu privire la cazul Arad, miercuri dimineață, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

‘De foarte mulți ani, nu am avut o astfel de mobilizare a structurilor Ministerului Afacerilor Interne așa cum o avem acum, la Arad’, a spus Lucian Bode, miercuri, precizând că speră ca în scurt timp să se poată intra pe o pistă, iar autorii să fie identificați și trași la răspundere.

Bode: Cea mai mare problemă, cea a deficitului de personal 

Totuși, ministrul Lucian Bode a precizat că ‘problemele cu care se confruntă structurile MAI nu sunt puține. Cea mai mare problemă este cea a deficitului de personal. Nu aș spune că Poliția Română nu este respectată sau că nu își face datoria și nu doar Poliția Română, ci toate structurile MAI.’

Problema deficitului de resursă umană cu siguranță va fi rezolvată în timp. Am propus să creștem numărul de locuri în școlile de subofițeri și ofițeri de la Academia de Poliție, să recrutăm din sursa externă, să trecem agenți în corpul ofițerilor… Sunt măsuri pe care noi le-am luat și le luăm în continuare.’, a adăugat Lucian Bode.

Vezi mai mult AICI .