Efectivele din cadrul structurilor operative au intervenit la 3.744 de evenimente, dintre care 2.222 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.522 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, în cursul zilei de ieri, au prins în flagrant 132 de autori de infracțiuni care au săvârșit 141 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane și au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 740 de posibile infracțiuni, peste 15% dintre acestea din oficiu.

Una dintre principalele priorități ale MAI rămâne creșterea siguranței pe drumurile publice, astfel că acțiunile zilnice desfășurate de polițiștii rutieri urmăresc prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație. Luni, 28 februarie a.c., în urma abaterilor constatate, polițiștii din structurile Poliției Rutiere au reținut 467 de permise de conducere și au retras 207 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor, în cursul zilei de ieri, au constatat peste 6.900 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei.

În același interval, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de peste 26.900 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 9.000 lei.

Luni, reprezentanții IGSU au efectuat 48 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 7 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 68.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.156 de persoane.

Luni, pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate nouă persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 149.822 de persoane și de 40.669 de mijloace de transport.

Sursa: MAI