Conducerea Ministerului Afacerilor Interne transmite mulțumiri și aprecieri angajaților MAI care, în Noaptea de Înviere, s-au aflat la datorie. Prezența activă a efectivelor MAI și modul de desfășurare a misiunilor încredințate au contribuit la menținerea unui climat normal de siguranța publică.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, le mulțumește și românilor care au înțeles solemnitatea acestei perioade și astfel în Noaptea de Înviere nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne aflați la datorie, în ultimele 24 de ore, au executat misiunile prevăzute în Planul general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în perioada Sărbătorilor Pascale.

Misiunile din Noaptea de Înviere au fost concentrate în zona celor peste 10.800 lăcașuri de cult unde au avut loc slujbe religioase, cu o prezență estimată la peste 1,5 milioane de persoane. Cele mai importante manifestări din punct de vedere al numărului de participanți au avut loc la Catedrala Patriarhală din București ( 6.000 de credincioși) și la Catedrala Arhiepiscopală din Galați (9.000 de credincioși).

De asemenea, au fost puse în aplicare măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și în locurile unde au fost organizate evenimente publice cu participarea unui un număr semnificativ de persoane.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 90 de incendii, dar peste 30 dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată, nefiind astfel înregistrate incendii deosebite care să pună în pericol viața oamenilor.

Sâmbătă, personalul structurilor operative  ale MAI a intervenit la 4.166 de evenimente, din care 3.511 au fost sesizate prin apelul unic de urgență 112. Astfel, 2.892 evenimente au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.274 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.017 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, vineri, 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

Sursa: MAI