Bate vântul schimbării la conducerea Inspectoratelor Județene de Poliție (IPJ-uri) și chiar la vârful Poliției Române. O recunoaște chiar ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat, joi, că va fi stabilit un calendar al concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de șefi ai acestor instituții. Mai mult decât atât, ministrul a precizat că „instituția împuternicitului (Inspectoratul General al Poliției Române – n.r.) este o mare pacoste”.

Prioritatea mea e să avem o echipă funcțională la vârful MAI (…). Stăm la masă și hotărâm un calendar de la cea mai importantă structură a Poliției, Inspectoratul General al Poliției Române până la ultimul inspectorat județean de poliție, să dăm drumul la concursuri. Spun că în continuare această instituție a împuternicitului este o mare pacoste pentru un management performant la nivelul MAI”, a arătat ministrul de Interne.

Afirmația lui Lucian Bode vine în contextul în care mai multe IPJ-uri din țară sunt conduse, în prezent, de ofițeri prin împuternicire.

Sursa: realitatea.net