Un bărbat în vârstă de 26 de ani, acuzat că ar fi furat în luna iunie un videoproiector în valoare de aproximativ 32.000 de lei dintr-un teatru din Sectorul, 1 a fost arestat preventiv, a informat, luni, Poliţia Capitalei.
Potrivit DGPMB, poliţiştii au fost sesizaţi, pe 23 iunie, prin 112, de către reprezentantul unui teatru din Sectorul 1, că, la aceeaşi dată, persoane necunoscute au sustras un videoproiector.
A fost deschis un dosar penal, iar investigaţiile au început sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
”Sâmbătă, în jurul orei 07,00, poliţiştii Secţiei 1, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat, în zona Piaţa Universităţii, ale cărui semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de furt. Cel în cauză, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Sectorul 5, a fost condus la sediul secţiei, pentru continuarea cercetărilor. Faţă de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind reţinut, pentru 24 de ore”.
Duminică, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.
Prejudiciul, de aproximativ 32.000 de lei, a fost recuperat, menţionează poliţiştii.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 1 şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.