Pilotat de Matt “Phat” Giese, avionul F-15EX  fabricat de Boeing a zburat  aproximativ 90 de minute înainte de a se întoarce la aeroport, a anunțat compania într-un comunicat.

În timpul zborului, Giese, pilot de încercare la Boeing,  a testat avionica, sistemele și software-ul, în timp ce o echipă tehnică monitoriza de la sol datele în timp real pentru a evalua performanța aparatului,  mai precizează sursa citată.

„Zborul de succes demonstrează siguranța și disponibilitatea avionului de a se alătura flotei de luptă a națiunii noastre”, a declarat Prat Kumar, vicepreședinte Boeing și manager de program F-15.

„Forța noastră de muncă este încântată să construiască un avion de vânătoare modern pentru Forțele Aeriene SUA. Clientul nostru se poate simți încrezător în decizia sa de a investi în această platformă care este capabilă să încorporeze cele mai noi sisteme avansate de gestionare a luptei,  ” a adăugat Prat Kumar.

Se așteaptă ca forțele aeriene să livreze primele două avioane la baza forței aeriene Eglin, Florida, până la sfârșitul lunii martie. Celelalte șase aeronave ar trebui livrate în anul fiscal 2023, conform serviciului.

Sursa text și foto: Military.com