Piloții militari americani și sateliții au raportat „mult mai multe” OZN-uri decât știe lumea, a spus John Ratcliffe, fostul șef al Departamentului pentru Informații din timpul administrației Trump, potrivit The Guardian.

Întrebat, în timpul unei intervenții televizate la Fox News despre raportul privind „fenomene aeriene neidentificate” pe care urmează să îl publice guvernul american, Ratcliffe a spus că acesta va conține raportări „din toată lumea”.

„Sincer, au fost mai multe astfel de evenimente decât au fost făcute publice. Unele au fost declasificate. Vorbim despre obiecte care au fost văzute de piloți militari sau au fost surprinse de sateliți și care se angajează în acțiuni greu de explicat, mișcări care sunt greu de reprodus sau pentru care nu avem încă tehnologie…”, a spus el.

Raportul privind OZN-urile trebuie publicat până la începutul lunii iunie, în baza unei clauze din bugetul pe 2021 semnat de Donald Trump înainte de încheierea mandatului.

Ratcliffe a fost director al Informațiilor Naționale, cu rang de ministru, timp de 8 luni, la sfârșitul mandatului lui Trump.