Planurile pentru primul „oraș sustenabil” de pe Marte au fost dezvăluite. Va mai trece însă timp până când oamenii vor putea ajunge să trăiască pe Planeta Roșie, relatează Euronews.

http://

Designul cuprinde un ansamblu de cinci orașe, iar capitala se numește Nüwa. Orașul vertical are case, birouri și spații verzi, toate construite pe o latură a unei stânci, pentru a proteja locuitorii de presiunea atmosferică și radiații.

ABIBOO Studio, a condus design-ul arhitectural și urban, coroborat cu SONet, o echipă internațională de oameni de știință și academicieni.Proiectul face parte dintr-o lucrare științifică exhaustivă pentru o competiție a Mars Society(…)
Pentru a concepe acest oraș / stat,  Societatea Marte a cerut să definească aspecte precum metodele de construcție de pe Marte și tipul de guvern care va conduce această societate nouă. Prin urmare, proiectele au trebuit să includă propuneri de modele economice, forme de guvernare și sisteme de educație. De asemenea, aceștia au solicitat o definiție a tipului de activități artistice și sportive care ar trebui desfășurate în orașul marțian.
Sursa text și foto/video: ABIBOO Studio