Armata SUA testează, în Arizona,   un nou  vehicul  de luptă care să le ofere soldaților de infanterie mai multă mobilitate  pe câmpul de luptă. Noul vehicul este construit pe șasiul  unui pick-up Chevrolet de dimensiuni medii, infomează Military.com.

,,Testarea a început la începutul lunii februarie și se va încheia la finele lunii aprilie”, a declarat Isaac Rodriguez, șeful echipei care testează automobilele de luptă ale armatei americane.

„Înainte ca soldatul să atingă vehiculul vreodată, vrem să ne asigurăm că este foarte sigur ”, a declarat  Rodriguez pentru  publicația Yuma Sun.

Cele nouă prototipuri vor fi testate peste 5.000 de mile pe teren deșertic. Ne interesează, în primul rând,  mobilitatea în pantă și sistemul de răcire”, a mai spus Rodriguez.

Noul vehicul  poate transporta nouă soldați de infanterie și echipamentele acestora, a mai precizat  publicația Yuma Sun.

Contractul pentru noul vehicul de luptă, în valoare de  de 214,3 milioane de dolari, a fost atribuit unei filiale General Motor, care s-a angajat să înceapă  livrarea vehiculelor, începând din luna aprilie.

Armata intenționează să furnizeze vehiculele echipelor de luptă ale brigăzilor de infanterie, care acum nu dispun de vehicule pentru transportul soldaților din prima linie.

Foto: Army Times