Soldații armatei americane repartizați în batalionul 1 125 de artilerie de câmp au găzduit, pe 9 ianuarie, o demonstrație de foc live cu M109A6 Paladin pentru a valida upgrade-urile la obuzierele unității.

Obuzele fabricate de BAE Systems reprezintă un upgrade semnificativ la sistemul de artilerie cu tun M109. Dispune de un sistem automat de control al incendiului, sistem de navigație, protecție NBC cu control al climei, segregare a sistemului hidraulic și comunicații vocale și digitale sigure.

De asemenea, serviciul lansează o nouă versiune a obuzierelor Paladin numită M109A7. Este sistemul primar de susținere a focului indirect pentru echipele de luptă ale brigăzii blindate. Acesta folosește armamentul principal existent și structura cabinei unui Paladin M109A6 și înlocuiește componentele șasiului vehiculului cu componente modem comune vehiculului Bradley.

Structura îmbunătățită a șasiului asigură o supraviețuire și o comunitate mai mari cu sistemele existente în ABCT, reducând costurile de durabilitate operațională prin înlocuirea componentelor învechite.

Obuzierele autopropulsate M109 de 155 mm au fost introduse pentru prima dată în 1962, ca o formă de artilerie mobilă blindată care putea rezista tacticii de foc în masă a artileriei grele și a rachetelor sovietice.

Sursa: defenseworld.net