Canalul american în limba arabă “Al Hurra” a relatat că un responsabil militar de rang înalt a declarat că armata americană caută baze de rezervă în Arabia Saudită pentru a evita ca forțele sale dislocate în regatul saudit să devină ținte în cazul unor tensiuni cu Iranul, informează Defense Romania.
Comandantul Comandamentului Central al Armatei SUA (CENTCOM), generalul Kenneth F. McKenzie Jr., a declarat, unei delegații de presă,: “nu intenționăm să construim noi baze […] vrem să putem să ne relocăm în alte baze care să fie utilizate în perioade de pericol extrem”.
Generalul Kenneth F. McKenzie Jr. a afirmat că acestea sunt aspecte pe care orice plan militar înțelept le include pentru a-i spori flexibilitatea și pentru a descuraja și împiedica un eventual atac din partea unui adversar.
MacKenzie a vizitat Arabia Saudită luna trecută pentru a discuta cu autoritățile saudite posibilitatea utilizării bazelor militare saudite din vestul țării, pentru a servi drept locații de rezervă pentru forțele SUA din regiune în cazul tensiunilor cu Teheranul.