Doi bărbaţi care au spart un magazin de bijuterii, de unde au sustras peste un kilogram de bijuterii din aur, au fost arestaţi preventiv.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a anunţat, joi, că unul dintre suspecţi are 42 de ani şi este din Piteşti, iar celălalt are 36 de ani şi este domiciliat în comuna Călineşti.

“Pentru documentarea activităţii infracţionale, în baza autorizării de către instanţa competenţă, în ziua de 7 octombrie a.c., poliţiştii (…) au efectuat două percheziţii domiciliare, în Piteşti şi Ştefăneşti, la locuinţele celor doi. Din cercetări, s-a stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 septembrie a.c., cei doi bărbaţi (…) ar fi pătruns prin efracţie în incinta unui magazin de bijuterii din Piteşti, împrejurare în care sistemele antiefracţie nu funcţionau corespunzător, iar din interior ar fi sustras cantitatea de 1,1 kg de bijuterii din aur”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, bijuteriile sustrase au fost evaluate la 310.000 de lei.

De asemenea, din cercetări a rezultat că, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, cei doi ar fi pătruns prin efracţie într-o sală de jocuri de noroc, de unde ar fi sustras aproximativ 20.000 de lei.

Cei doi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi seară au fost prezentaţi în faţa instanţei, Judecătoria Piteşti dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: AGERPRES