Anchetă de proporţii după ce liderii statelor europene au primit oferte frauduloase din partea unor presupuşi intermediari pentru 900 de milioane de doze de vaccinuri.Preţul acestor vaccinuri fantomă se ridică la 12,7 miliarde de euro. Prin aceasta metoda, escrocii au încercat să profite de pe urma campaniei de vaccinare care a stagnat din cauza lipsei de doze, potrivit Antena 3

Mai mulţi oficiali ai Comisiei Europene avertizează că nimeni nu ştie ce se află în flacoane, iar cele mai multe ar fi aşa-zise vaccinuri AstraZeneca.

Liderii europeni au discutat prin videoconferinţă despre întârzierile apărute şi au căutat soluţii pentru creșterea producţiei, fiind îngrijoraţi de răspândirea noilor tulpini de coronavirus.

Oficialii europeni au discutat alături de producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 despre cum îi pot proteja pe cei 450 de milioane de cetăţeni de noile tulpini mult mai contagioase. Liderii şi-au propus ca vor vaccina 70% din populaţia adultă până la vară.

”Obiectivul nostru este să vaccinăm minim 70% din populaţia adultă până la vară. Este un obiectiv ambiţios, dar poate fi atins. Este esenţial să ştim data livrărilor din timp”, susține Stella Kyriakedes, comisar european pentru Sănătate.