În perioada 6 – 13 septembrie a.c., polițiștii secțiilor regionale de poliție transporturi şi ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au desfășurat acțiunea „RAIL ACTION WEEK”, care s-a derulat la nivel european, sub egida RAILPOL.

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor partenere, au verificat 1.511 persoane și 982 de autovehicule, în zona a 1.079 de treceri la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost testați, pentru detectarea consumului de alcool, 91 de mecanici de locomotivă și 92 de alte persoane cu atribuții pe linie de siguranță feroviară, nefiind depistate cazuri în care să fie confirmat consumul de alcool.

În cadrul acţiunilor, au fost sancționate contravențional, pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise sau pentru că se aflau în zona de siguranță a căii ferate, 15 persoane.

Pe parcursul activităților, a fost semnalată o distrugere adusă echipamentelor de semnalizare și a echipamentelor esențiale pentru siguranța traficului feroviar.

Totodată, au fost efectuate 215 verificări în zone de siguranță considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.).

Împreună cu pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a fost efectuat un control al unui transport feroviar de mărfuri periculoase, nefiind semnalate nereguli.

Polițiștii au desfășurat activități de patrulare în stațiile de cale ferată, fiind informați călătorii cu privire la pericolele la care se expun, prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar de persoane și a celor care vizează zona de siguranță feroviară.

Au mai fost desfășurate activități de informare și instruiri ale personalului C.F.R.

Exemplu:

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi, în timp ce acționau în zona unei trecerii la nivel cu calea ferată, din localitatea Țepeș Vodă, au depistat o persoană care conducea un ansamblu de vehicule, compus dintr-un tractor rutier neînmatriculat sau înregistrat și o remorcă neînmatriculată sau înregistrată, fără a deține permis de conducere. A fost întocmit dosar penal.

Sursa: Poliția Română