La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Poliție Transporturi, alături de inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au derulat  o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.

Astfel, au fost verificate 173 de autovehicule, dintre care 4 microbuze, legitimate 224 de persoane, ridicate 3 autorizații/licențe și aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.160 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 7 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 68 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 7 la alte acte normative.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și reținut 1 permis de conducere.

La activitățile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliție transporturi, poliție rutieră și jandarmi.

Sursa: IGPR