La data de 29 august a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere cu risc rutier ridicat din municipiul București în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Depășirea regimului legal de viteză de către conducătorii de autovehicule reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de producere a accidentelor de circulație la nivel național.

Nerespectarea regimului legal de viteză reprezintă a treia cauză generatoare de producere a accidentelor rutiere grave în Bucureşti.

În primele 8 luni ale anului 2021 s-au produs
31 de accidente rutiere grave, soldate cu:

• 4 persoane decedate;
• 30 rănite grav și 13 rănite.

În cadrul activităților de control au fost aplicate 196 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză, în valoare de peste 170.000 de lei și au fost reținute 16 permise de conducere pentru depășirea vitezei cu peste 50km/h și au fost constate 4 infracțiuni în concurs real.

Exemple:

1. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 și a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 82 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă era de 50 km/h.
Conducatorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 870 lei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că permisul de conducere prezentat era fals.
De asemenea, în urma testării cu aparatul DrugTest s-a constatat faptul că bărbatul a consumat substanțe psihoactive, context în care a fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive în concurs real cu infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

2. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 și a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 136 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.
Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

3. O femeie în vârstă de 32 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 și a fost înregistrată de aparatul radar cu viteza de 115 km/h pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.
Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. Siguranța dumneavoastră constituie prioritatea instituției noastre.

Sursa: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București