Defender Europe 2021, cel mai mare exercițiu militar organizat de SUA în Europa în ultimii 25 de ani, a început desfășurările de forțe, a anunțat marți Armata SUA în Europa într-un comunicat, manevrele ce au debutat în luna martie urmând să continue până în luna iunie, inclusiv în România.

Defender Europe este un exercițiu anual pe scară largă al Armatei SUA în Europa și Africa, multinațional, menit să construiască pregătirea strategică și operațională și interoperabilitatea dintre SUA, aliații și partenerii NATO.

Video: AICI

Bazându-se pe succesul exercițiului de anul trecut, desfășurat la scară mult mai mică din cauza pandemiei, DEFENDER-Europe 21 include un număr mai mare de țări aliate și partenere ale NATO care desfășoară activități într-o zonă mai largă decât cea planificată pentru 2020. Peste 30.000 de forțe multinaționale din 27 de națiuni vor desfășura operațiuni aproape simultane în mai mult de 30 de zone de antrenament din 12 țări, inclusiv România. Din cei peste 30.000 de soldați, 2.900 vor fi militari americani.

Detalii AICI