Toți pacienții de la Spitalul Foișor au fost externați sau mutați, vineri seară, la alte spitale pentru că această unitate sanitară devine de astăzi spital COVID .Autoritățile spun că au luat acestă decizie din cauza situației fără ieșire a cazurilor grave de COVID din București.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis, vineri seara, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foișor”, dar situația COVID-19 obligă autoritățile să ia decizii care sunt necesare pentru viața tuturor pacienților.

La Foişor au fost 105 pacienţi internaţi, dintre care 13 au fost transferaţi cu ambulanţele SMURD şi SAJ la Spitalul Elias – un pacient, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – 4, la Spitalul Universitar – 5, la Spitalul Bagdasar – 1, apoi încă unul la SJU Buzău şi unul a fost dus la domiciliu în Galaţi.

Totodată, au fost trimişi la domiciliu şi 25 de pacienţi programaţi pentru intervenţii chirurgicale, dar care nu au mai fost operaţi şi li s-a făcut externarea. Pentru alţi 67 de pacienţi operaţi s-a decis externarea şi trimiterea la domiciliu.

Foto: Captură YouTube