Peste 500 de vehicule au izbucnit în flăcări la frontiera afgano-iraniană sâmbătă după-amiază după ce un camion cu combustibil de acolo a explodat, au declarat oficialii provinciali pentru TOLO News din Afganistan, preluat de CNN.

Explozia a avut loc la Biroul Vamal din Islam Qala, în provincia Herat din vestul Afganistanului.

Cel puțin 17 persoane au fost rănite și duse la clinica Islam Qala și la spitalul regional Herat, potrivit  purtătorului de cuvânt al Departamentului de sănătate publică Herat, Mohammad Rafiq Sherzai.

“Toată lumea era îngrozită. Toți încercau să se salveze. Mașinile erau blocate”, a declarat martorul ocular Khalil Ahmad pentru TOLO News.

Guvernatorul Herat, Waheed Qatali, a declarat că oficialii au solicitat ajutor de la Iran, deoarece partea afgană nu are resursele necesare pentru a stinge focul uriaș.

Postul Press TV, deținut de statul iranian,   a raportat că pagubele s-au produs pe partea afgană a frontierei și nu au afectat vama iraniană.

“Până în prezent nu au existat rapoarte despre avarii la terminalul de frontieră Dogharoon”, a declarat Omid Jahankhah, supraveghetorul birourilor vamale din provincia iraniană Razavi Khorasan, potrivit Press TV.

Foto: TOLO News