Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 41.000 pachete cu ţigări, marfă care urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 479.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar trei cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cazul de față, la nivelul Sectorului  Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate,

Astfel, un echipaj format din polițiști de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil de pe raza localității Bocicoiul Mare, județul Maramureş, mai multe colete voluminoase, care conţineau ţigări de contrabandă

În baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, ocazie cu care au descoperit  într-o anexa a locuinței un număr 50 de colete care conțineau țigări de contrabandă.

Drept urmare, coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 39.448 pachete de țigări, de provenienţă Duty-free.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 461.542 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Polițiștii  de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel,  polițiștii  au depistat pe raza municipiului Satu Mare,  trei  cetățeni români care se aflau lângă un autoturism marca Daewoo Matiz în care se puteau  observa mai multe colete învelite în folie neagră, ce conțineau țigări de contrabandă.

Cele trei persoane și autoturismul cu țigări au fost conduse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 17.550 lei.

Poliţiştii de frontieră  le-a întocmit celor trei persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunir de:contrabandă, lucrare ce urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea soluţionării legale.

Sursa : Poliția de Frontieră