,,29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională.O zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat cu mult sânge, că fiul cuiva nu s-a mai întors niciodată acasă, pentru ca România să rămână “acasă” pentru milioane de români.
Generațiile care au apărat cu pieptul fiecare centimetru de Românie ne-au predat de mult ștafeta și ne privesc cum ducem mai departe numele țării scăldat în sângele fraților care nu s-au mai întors niciodată la casa și familiile lor.
Cu viața și libertatea lor au cumpărat viața în libertate pe care o avem astăzi. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Și România a plătit scump pentru onoarea de a fi român.
Azi mulțumește-i unui veteran că a renunțat la tot ce avea, ca să ai tu ce el nici nu visa.
Respect etern eroilor noștri!
Poveștile de pe front, mărturiile, corespondențele de război și
activitățile desfășurate de MApN cu și pentru veterani pot fi vizualizate pe site-ul Veteranii României: https://veteraniiromaniei.mapn.ro/”
La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.
Sursa text/foto: MApN