,,Avem datoria sa cinstim memoria veteranilor de război care nu mai sunt printre noi si sa-i sărbătorim pe cei care, din fericire, sunt astazi aici. Pentru ca ei sunt eroii României, imaginea vie a participării țării noastre la cel de-Al Doilea Război Mondial.
Ca ministru al apărării si ca vicepremier, am fost mereu alaturi de acești oameni extraordinari si cred ca statul roman are datoria sa le fie sprijin permanent.
Am ridicat, in memoria eroilor noștri, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-am donat Ministerului Apărării Naționale.
Iar pe cei care sunt astazi cu noi, i-am sprijinit prin toate mijloacele.
Veteranii de război sunt cei care au mers la lupta pentru apărarea ființei naționale și pentru eliberarea gliei strămoșești, indiferent de sacrificii, de prețul platit, chiar daca prețul a fost viața.
Exemplul lor trebuie sa ne călăuzească si astazi, cand trăim aceste momente dificile, sa ne întărească, sa ne dea forță si încredere ca totul va fi bine.
Ceea ce trăim in aceste vremuri este tot o lupta, sa învățăm de la ei cum sa rezistam in fata oricăror greutăți si sa intelegem valoarea sacrificiului pentru ca in anii ce vin sa ne putem bucura de libertate.
La multi ani, bravi veterani de razboi!
Recunstinta noastra este vesnica! Dumnezeu sa va binecuvanteze!”
Președintele UMP “Mihai Viteazul”
Gl.(r) Gabriel Oprea