Astazi, Politia de Frontiera Romana implineste 157 de ani de existenta.

Cu aceasta ocazie, UMPMV transmite felicitări polițiștilor de frontieră pentru întreaga lor activitate în slujba securității naționale a României și pentru siguranța cetățenilor români.
Poliția de Frontieră română și-a construit o veritabilă carte de vizită, având un rol fundamental în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea.
In mandatele de ministru al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate nationala, dar si ca premier interimar, am sprijinit Politia de Frontiera prin masuri concrete, prin modificari legislative importante pentru aceasta institutie, dar si pentru intregul sistem de securitate nationala.
Spun de fiecare data: România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Asadar, așteptările românilor, în ceea ce privește dosarul Schengen sunt unele legitime. Pentru ca prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, tara noastra lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate. Este vremea ca Romania sa-si ocupe locul in spatiul Schengen.

Poliția de Frontieră română este instituție performantă si modernă, care are un rol fundamental în sistemul național de securitate.

Felicitări tuturor polițiștilor de frontieră și La mulți ani!