20 de generali în rezervă şi peste 80 de ofiţeri cer, într-o scrisoare deschisă, instaurarea unui regim militar în Franţa dacă Emmanuel Macron nu poate stopa „dezintegrarea ţării” şi scoaterea acesteia „din mâna islamiştilor”, arată publicaţia de extremă dreaptă Valeurs Actuelles, citată de monitorulapararii.ro.

Scrisoarea este criticată de Guvern, iar acţiunea militarilor este comparată cu lovitura de stat eşuată a unor generali împotriva preşedintelui Charles de Gaulle, cu 60 de ani în urmă.

Primul care semnează scrisoarea este Christian Piquemal, de 80 de ani, fost comandant al Legiunii Străine, care şi-a pierdut privilegiile militare după ce a fost arestat în urma unei demonstraţii anti-islamiste, în 2016.

Acesta a declarat în mai multe rânduri că Franţa este în pragul dezintegrării, deoarece „hoarde islamiste” au pus stăpânire pe unele suburbii ale marilor oraşe pe care le-au transformat în teritorii unde se aplică dogme religioase, contrare constituţiei Franţei.

Cu câteva zile în urmă, presa franceză a dezăluit faptul că sute de militari în rezervă au trimis scrisori de susţinere pentru Marine Le Pen.

În cadrul scrisorii, foştii militari avertizează că în Franţa poate izbucni un război civil dacă nu se face nimic.