Dragi romani,

15 august este o zi sfântă in calendarul ortodox, Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creştine.
Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor si tot astăzi, sărbătorim Ziua Marinei Române, o tradiţie a românilor şi a Armatei Române, un moment emoţionant pentru toţi cei care servesc ţara sub pavilion românesc.

Am toata aprecierea pentru aceşti oameni care apără frontierele maritime şi fluviale naţionale, participă permanent alături de partenerii din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile şi exerciţiile internaţionale, cu rezultate remarcabile sau lucrează pe navele comerciale.

Prin curaj şi sacrificiu, militarii români şi-au adus contribuţia esenţială pentru ca România să fie astăzi un pilon de stabilitate şi un furnizor de securitate în regiune. Iar sărbătoarea de astăzi este cel mai bun prilej să le arătăm că îi apreciem, îi cinstim şi îi onorăm.

Marinarii au o meserie grea, de mare responsabilitate, care presupune sacrificii şi privaţiuni. Numai caracterele puternice îşi pot asuma sacrificiile profesionale şi personale pe care le fac acestia. Am fost alaturi de ei, ca ministru al apararii, ca vicepremier pentru securitate nationala, dar si ca premier interimar, prin masuri concrete, menite sa le imbunatateasca viata si conditiile de munca.

Ma înclin cu respect în memoria marinarilor care şi-au pierdut viaţa sub pavilion românesc în mările şi oceanele lumii. Amintirea lor va rămâne veşnic în inimile noastre, jertfa lor va rămâne veşnic în memoria neamului românesc.

In numele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, le spun La mulţi ani marinarilor români! La mulţi ani tuturor celor care, la nastere, au primit numele Sfânt al Maicii Domnului!
Fecioara Maria sa va ocroteasca mereu!