Acum 18 ani era înființată prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din țara noastră, Batalionul 1 Forțe Speciale. Ulterior, unitatea a fost redenumită Batalionul 610 Operații Speciale, iar în prezent poartă numele de Batalionul 51 Operații Speciale “Vulturii”.
,,Luptătorii din Forțele pentru Operații Speciale ne reprezintă peste tot în lume, la cel mai înalt nivel. Capabili să acţioneze în aer, pe apă sau pe uscat şi să execute misiuni în situaţii limită şi cu un grad mare de dificultate, şi-au câştigat, într-o perioadă foarte scurtă de timp, un renume greu de egalat.
Operatorii FOS sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, rezistenţi la eforturi extreme fizice şi psihice, tenace, perseverenţi, agili, animaţi de spiritul perfecţiunii

Gradul de risc ridicat al misiunilor este acoperit cu deprinderi temeinice de acţiune: paraşutare în condiţii speciale, înot şi scufundare, alpinism şi traversarea zonelor urbane. Din acest motiv resursa umană este cea mai importantă în acest domeniu”, scrie MApN pe Facebook.

,,De 15 ani, din cei 18 de existență, participă în mod constant, la misiuni specifice în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Kosovo. Oriunde şi oricând este nevoie de ei şi indiferent de natura şi complexitatea misiunilor primite, specialiştii Forţelor pentru Operaţii Speciale sunt gata să intervină în sprijinul intereselor naţionale şi al apărării colective, alături de parteneri şi aliaţi.
La mulți ani militarilor din Forțele pentru Operații Speciale! O primăvară frumoasă tuturor!”, mai scrie sursa citată.
Sursa text și foto: MApN