Noua generație de avioane de luptă rusești Suhoi Su-57 ar fi început teste de zbor în timpul cărora transportă noi rachete hipersonice aer-sol. Surse anonime din cadrul complexului industrial militar al Rusiei au declarat că Su-57 a finalizat deja mai multe teste de zbor cu arma care nu este deocamdată identificată și care nu a fost încă lansată.

Rachetele folosite în timpul testelor de zbor au fost descrise ca fiind prototipuri „funcționale” în mărime naturală. Potrivit surselor anonime citate de publicația de știri finanțată de statul rus RIA Novosti, prototipurile nu dețin un sistem de propulsie și focoase, însă sunt identice cu armele reale din punct de vedere al dimensiunii și greutății.

Mai mult, versiunile testate includ „circuite electrice care verifică interfața electrică a munițiilor cu echipamentul aflat la bordul aeronavei de lansare”, a adăugat sursa.

Detalii AICI

În urmă cu un an, președintele Putin spunea că,  rachetele hipersonice produse de Rusia sunt capabile să transporte focoase nucleare de până la două megatone, pot călători cu o viteză mai mare de 20 de ori decât viteza sunetului (chiar Mach 27) și că oferă Rusiei un avantaj în fața altor țări.