“Am valorificat o oportunitate importantă de cooperare în sectorul energetic și pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, “având în vedere dinamica actuală a pieței regionale de gaze naturale, puternic marcată de agresiunea rusă asupra Ucrainei, acordul aduce un plus de siguranță pentru consumatorii din România și va contribui la reducerea dependenței de gazele rusești”.

“Împreună cu omologul meu egiptean, Mostafa Madbouly, am asistat la semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre operatorul tehnic al sistemului naţional din România pentru transportul gazelor naturale, SNTGN Transgaz S.A., și compania de gaz din Egipt, EGAS, prin care cei doi operatori vor susține în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului gazelor naturale, pentru facilitarea tranziției la un sector energetic cu emisii reduse de carbon, prin integrarea resurselor regenerabile. Având în vedere dinamica actuală a pieței regionale de gaze naturale, puternic marcată de agresiunea rusă asupra Ucrainei, concretizarea cadrului de cooperare în acest domeniu cu partenerii noștri egipteni aduce un plus de siguranță pentru consumatorii din România și va contribui la reducerea dependenței de gazele rusești.

Am stabilit, de asemenea, prin semnarea de memorandumuri, cadrul unor proiecte viitoare de cooperare între România și Egipt în domeniile tehnologic și științific și în cel social”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Foto: Guvernul României