România este un membru „de încredere” al Alianţei Nord-Atlantice, având contribuţii importante în materie de apărare, într-un mediu internaţional de securitate din ce în ce mai complex, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia întâlnirii cu premierul Nicolae Ciucă.

A fost extraordinar să îl revăd pe premierul Nicolae Ciucă, îi urez bunvenit din nou la sediul NATO. Aţi servit patria cu onoare şi aţi participat la reuniuni aici, în cadrul NATO, aşa încât cunoaşteţi structura şi organizaţia foarte bine, dar este prima dată când veniţi aici în calitate de prim-ministru. Vă felicit pentru noua numire şi bine aţi revenit la NATO! Aştept cu nerăbdare să colaborăm în viitor”, a afirmat Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă organizată la Bruxelles alături de Nicolae Ciucă.

„România este un membru NATO de încredere şi de nădejde. (…) Aţi ajutat la descurajarea agresiunii ca parte a grupului nostru multinaţional de luptă din Polonia. Găzduiţi o locaţie-cheie pentru apărarea noastră antibalistică şi susţineţi partenerii noştri, inclusiv Moldova şi Ucraina. Totodată, România conduce prin exemplu şi în privinţa investiţiilor în apărare. Toate aceste lucruri contribuie la a face Alianţa noastră mai puternică şi mai sigură. Acest lucru este deosebit de important deoarece ne confruntăm cu un mediu de securitate din ce în ce mai complex”, a precizat Jens Stoltenberg.

Sursa foto: NATO