Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulţi bani pentru a-şi cumpăra tot ce-şi dorea. Mergea îngândurat și trist pe stradă, căutând o posibilă soluție la frământările sale. Absorbit fiind de propriile-i gânduri s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să vadă că, din neatenţie, a dat peste un om sărman, fără vedere, care ajutându-se de un baston încerca să-şi găsească drumul spre casă. Tânărul nostru, emoționat de această întâlnire neașteptată, l-a întrebar pe sărmanul orb unde dorește să ajungă și apoi, cuprinzându-i brațul cu delicatețe, l-a condus până la destinație.
Această întâlnire neașteptată l-a făcut pe tânărul nostru să-și întoarcă privirile spre toți cei din jurul său și să constate cât de mulți sunt cei cu adevărat necăjiți și lipsiți de ajutor. Din clipa aceea nu s-a mai gândit decât la un lucru – cât de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce şi-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpăra: sănătatea cu tot ce izvorăşte din ea – putere de muncă, bucurie şi voie bună. Acum realiza că sunt oameni care au rămas paralizați în urma unor accidente. Dar picioarele sale îl puteau duce oriunde. Alţii au rămas orbi. El însă putea să se bucure de toate frumuseţile din jurul său. Există şi unii oameni care, din păcate, sunt orbi şi paralizați sufleteşte, pentru că inima lor s-a golit de bucurie, de speranţă şi de dragoste, umplându-se, în schimb, cu mândrie și cu egoism. Aceştia sunt cei cu adevărat nefericiţi.

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

O zi binecuvântată de Domnul!
p. Ignatie