La prima aniversare a căsătoriei lor soțul voia să-i facă un cadou de valoare soţiei sale. S-a gândit însă să-i dea ei libertatea de a alege.
– Iubirea ta mă emoţionează mult, spuse soția. Îţi mulţumesc pentru că îmi dai libertatea să aleg, hai să mergem acum la magazin.
– Imediat şi cu mare plăcere draga mea, a răspuns soțul. Dar unde mergem? – întrebă el din nou, pe când se aflau în mașină. Aici unde mă conduci nu există magazine. Nu vezi ce case sărace sunt?
– Ai puţină răbdare şi vei înţelege, a răspuns soţia cu multă bunătate.
Curând au ajuns pe un drum strâmt, care ducea la o casă din cărămidă. Au intrat în casă și într-o cameră au găsit o femeie tânără întinsă pe pat, palidă şi slabă. În jurul ei se aflau trei copilaşi.
– Doamna Chivu, cum vă simțiți astăzi? Iată am adus medicul, aşa cum v-am promis. Este soţul meu.
– Dragul meu, doamna Chivu suferă de foarte mult timp. Şi-a pierdut soţul şi sărmana se luptă să-i crească pe acești trei copii ai săi.
Medicul, la început, a rămas uimit. Apoi şi-a revenit. A ieşit imediat afară şi a luat geanta din maşină. Apoi a examinat-o pe bolnavă cu blândeţe.
– Doamnă Chivu, voi veni în fiecare zi să vă consult, până ce o să vă faceţi bine. De medicamente mă voi îngriji eu…
– Iar de copii o să am eu grijă, a completat soția cu bunătate şi dragoste în glas.
– Acum înţeleg de ce m-ai adus aici, adaugă medicul. Şi trebuie să te încredinţez, draga mea, că ai ales cel mai bun cadou pentru aniversarea căsătoriei noastre. Un colier din diamantele iubirii pentru semeni!…

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

O zi binecuvântată de Domnul!
p. Ignatie