Hristos a înviat !
„ Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta.” (Pilde 3:5)

Doi Îngeri călători s-au oprit să-şi petreacă noaptea în casa unei familii înstărite. Familia a fost rea şi a refuzat să-i lase pe Îngeri să înnopteze în camera de oaspeţi. În schimb, le-a oferit o cămăruţă în subsol. În timp ce îşi făceau paturile, Îngerul cel bătrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o imediat. Când Îngerul cel tânăr l-a întrebat de ce, celălalt Înger i-a răspuns: Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi!
În noaptea următoare Îngerii au ajuns să se odihnească în casa unui om foarte sărac, dar foarte ospitalier, ţăran ce locuia împreună cu soţia lui. După ce au împărţit cu ei puţina mâncare ce o aveau, i-au lăsat pe Îngeri să doarmă în patul lor, unde se puteau odihni în voie. Când s-au trezit a doua zi, Îngerii i-au găsit pe ţăran şi pe soţia lui plângând. Singura lor vacă al cărei lapte era singurul lor venit, murise pe câmp.
Îngerul cel tânăr s-a mirat şi l-a întrebat pe cel bătrân, cum se poate întâmpla un asemenea lucru?
– Primul om avea tot şi totusi l-ai ajutat, a spus el. A doua familie avea atât de puţin, dar era în stare să împartă totul, şi tu i-ai lăsat vaca să moară.
– Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi! – i-a răspuns Îngerul cel bătrân. Când am stat în subsol am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stăpânul era obsedat de lăcomie şi era incapabil să-şi împartă bogaţia cu altcineva, am astupat zidul să nu o mai găsească. Noaptea trecută când am dormit în patul familiei de ţărani, Îngerul morţii a venit după soţia lui. I-am dat în schimb vaca. Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi!
Dacă ai credinţă, e nevoie doar să crezi că orice întâmplare este întotdeauna în avantajul tău. S-ar putea să nu afli de ce anume te-a păzit Dumnezeu

Pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici și ale tuturor sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!
O zi binecuvântată de Domnul!
p. Ignatie