În timpul unei campanii militare, un pluton muncea la repararea unei căi ferate distruse de bombardament. Câţiva soldaţi, deşi se străduiau, nu puteau clinti un stâlp greu, căzut peste şine. Alături, caporalul striga la ei, ocărându-i fără încetare. Trecând pe acolo, un om l-a întrebat:
– De ce nu-i ajuti şi dumneata?
– Eu sunt caporal, eu supraveghez şi comand. Ei trebuie să muncească!
Străinul nu a mai spus nimic, dar şi-a scos haina şi a început să tragă şi el cot la cot cu soldaţii de un capăt al stâlpului. După scurt timp, au reuşit să elibereze şinele. Încântaţi de reuşită, soldaţii i-au mulţumit străinului care, luându-şi haina să plece, i-a mai spus caporalului:
– Dacă va mai fi nevoie, să mă chemaţi şi altădată!
– Da?! – zise în batjocură caporalul. Dar cine eşti dumneata?
– Sunt generalul acestei divizii …

Se spune despre avva Arsenie ca era cel mai întelept si mai linistit monah din manastire. A fost vizitat de-o femeie care deseori se certa cu toata lumea din jur:
– Avva, ce sa fac pentru a ajunge la întelepciune si liniste cu cei din jurul meu?
Atunci avva Arsenie a zis:
– Gândeste-te mereu la ce a spus Domnul Hristos „Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”, dar sa te gândesti si la ce spunea avva Atanasie: „Binecuvântat este cel ce aduce pace si iubire în sufletele oamenilor”.

Pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici și ale tuturor sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!
O zi binecuvântată de Domnul!
p. Ignatie