Preşedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

“În fiecare an, la 3 aprilie, sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române, în data la care a fost semnat actul de înfiinţare a jandarmeriei “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, în 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853).

De la înfiinţarea sa şi până astăzi, Jandarmeria a fost în slujba românilor şi aproape de ei, ca principala instituţie care asigură ordinea şi liniştea publică în timp de pace, iar în cazuri extreme constituie forţa de siguranţă.

În actualul context regional, România are avantajul unei structuri militarizate eficiente, care contribuie la securitatea internă şi la întărirea statutului de ţară-furnizor de stabilitate, în regiune şi în Europa.

Jandarmii români sunt apreciaţi pentru activitatea lor în cadrul misiunilor internaţionale, desfăşurate sub egida OSCE, NATO şi a Uniunii Europene. Jandarmii fac onoare hainei militare pe care o poartă în misiunile desfaşurate 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în serviciul cetăţenilor.

Am spus-o şi o voi spune mereu: am un respect deosebit pentru cei care îmbracă cu mândrie uniforma militară şi servesc Patria, aici sau peste hotare. Astăzi gândurile noastre se îndreaptă şi către veteranii acestei arme, cărora le mulţumim pentru anii pe care i-au trudit în această instituţie de forţă.
Tuturor le transmit, în numele meu şi al UMPMV, profunda noastră preţuire şi recunoştinţă. La mulți ani!”
Gl.(r) Gabriel Oprea
Presedintele UMPMV
Presedintele UNPR