Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia sarbatoririi Zilei Rezervistului Militar.

“Dragi militari în rezervă și în retragere, Ziua Rezervistului Militar este un moment important pentru toți cei care poartă sau au purtat haina militară, cu onoare și demnitate.
Am instituit “Ziua Rezervistului Militar”, prin HG 467 din 2010, in timpul mandatului de ministru al apărării naţionale. Este o recunoaştere a rolului militarilor rezervişti în societatea româneasca, de-a lungul istoriei.
Transmit, în această zi încărcată de semnificații, tot respectul meu celor care au depus jurământul sfânt de a apăra pământul românesc și drapelul național chiar cu prețul vieții.
Nu putem uita niciodată sacrificiile făcute de rezerviști de-a lungul carierei și contribuţia lor atât de importantă la România de astăzi, la liniștea nostră și la dezvoltarea sistemului militar, la prestigiul României în cadrul NATO.
Armata este astăzi o forță de elită și ați contribuit din plin la acest rezultat, cu expertiza, cu experiența, cu eforturile și implicarea dumneavoastră.
Militarii activi au în dumneavoastră modele neprețuite și am toată convingerea că vă apreciază valarea profesională în activitatea lor. Rămâneți aproape de ei. România are nevoie de dumneavoastră!
Vă trasmit calde mulțumiri și felicitări pentru tot ce ați făcut în slujba Armatei României, pentru tot ce ați făcut pentru Patrie și pentru poporul român! Vă doresc din inimă multă sănătate, alături de cei dragi! La mulți ani!

Gl.(r) Gabriel Oprea
Presedintele UMPMV”