La finalul săptămânii trecute, Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” (UMPMV) a anunțat că Gabriel Oprea, președintele organizației, va candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ca independent, pentru un mandat de deputat.

„Decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioţi romani, de la militari şi poliţişti din toată ţara, în care aceştia îi solicită fostului vicepremier să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament”, se arată în comunucatul UMPMV.

Gabriel Oprea a mai fost prefect, parlamentar și ministru

„Gabriel Oprea a iniţiat Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege benefică pentru întregul sistem de securitate naţională, lege (…) modificată ulterior, din păcate, în detrimentul pensionarilor militari. Gabriel Oprea a modificat statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari. (…) UMPMV salută decizia şi susţine această candidatură, având convingerea că din Parlament, Gabriel Oprea va continua proiectele iniţiate, va iniţia proiecte noi şi va fi din nou un sprijin real şi activ pentru toţi lucrătorii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, se mai arată în comunicat.

„Te sustin si te votez din toata inima mea! Esti cel mai corect, plin de ambitie om pe care il cunosc si un model pentru mine!”, a postat Gabriel Jr, fiul lui Oprea. Gabriel Oprea a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 – 2003, senator şi deputat. Oprea a mai fost ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar.