Fostul vicepremier Gabriel Oprea, președintele UMPV( Uniunea Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazu), candidează ca independent la Camera Deputaților. Informația a fost confirmată de Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al UMPV.

,, Confirm că generalul(r) Gabriel Oprea  a intrat în arenă pentru apărarea  drepturilor militarilor  și polițiștilor, cât și a rezerviștilor. Gabriel Oprea nu face parte din niciun partid poltitic. Fostul ministru de Interne candidează în interesul național, în interesul poporului român, pe care l-a slujit cu devotament. Cu credință în Dumnezeu și cu respect pentru militari și polițiști, generalul Oprea revine la datorie.

UMPV salută  decizia domniei sale. Militarii și  polițiștii și familiile  acestora, înțelegând ca ajutorul pe care l-au primit de la generalul Oprea pentru  garantarea drepturilor celor care comun forța de apărare a Romaniei(militari  români)  și  coloana vertebrală a țării( Ministerul  de Interne și Ministerul Apărării Naționale), sunt convinși că visul lor poate deveni realitate.

În acest context, UMPMV reafirmă sprijinul către toate proiectele îndreptate către armată  și politie.

Respesct pentru fiecare! Respect pentru toti!”, a declarat purtătorul de cuvânt al UMPMV.