La data de 4 august a.c., Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență.

La acțiune au participat 360 de polițiști, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, care au patrulat în 272 de stații și triaje CFR și în 243 de trenuri de călători.

Polițiștii au legitimat peste 1.250 de persoane, fiind depistate 2 persoane care erau cercetate în dosare penale, 8 cerșetori și un minor lipsit de supraveghere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale, dintre care 120 la Legea 61/1991, 98 la Legea 55/2020 și 24 la H.G. 203/1994, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 52.455 de lei.

Polițiștii de la transporturi au realizat aproape 200 de activități preventive în stații și triaje CF.

Exemple:

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca, au depistat un bărbat de  47 de ani, care avea emis, pe numele său, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Persoana depistată a fost introdusă în Penitenciarul Gherla, din județul Cluj, pentru executarea pedepsei.

Totodată, au depistat un alt bărbat, de 48 de ani, care figura ca urmărit național, pe numele acestuia existând mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Timișoara. Acesta a fost introdus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Oradea.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au secționat și sustras aproximativ 480 m de cablu de telecomunicații C.F.R. dezafectat.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat pe cei bănuiți de comiterea faptei, doi bărbați de 33, respectiv 37 de ani. Cei doi sunt cercetați în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brașov.

Sursa:IGPR/ Poliția Română