Ieri, 1 septembrie 2021, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au  pus în aplicare patru mandate  de percheziţie domiciliară în București, într-un dosar privind săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat dintr-o societate comercială, prejudiciul creat fiind estimat la 150.000 de lei.

La data de 14 mai a.c., polițiști din cadrul Secției 7 Poliție au fost sesizați, prin intermediul 112, de către administratorul unei societăți comerciale cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în sediul firmei, de unde au sustras o casetă de valori în care se aflau aproximativ 150.000 de lei.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, iar în urma investigațiilor desfășurate a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârșită de către patru bărbați.

Astfel, ieri  au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție, la domiciliile bănuiților, aceștia fiind depistați și conduși pentru audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. La una dintre adrese au fost găsite două arme de foc neletale, dar supuse autorizării, precum și muniția aferentă, dar pentru care nu există autorizație de deținere, precum și mai multe pungi cu substanțe vegetale.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigații  Criminale,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Direcția Generală a Municipiului București