Gabriel Oprea a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate Alexandrei Păcuraru, realizator al emisiunii „Legile puterii”, momentele prin care a trecut în criza guvernamentală din 2015 și ulterior, după ce a demisionat când premierul de atunci Victor Ponta s-a retras din funcție la presiunea străzii după incendiul din „Colectiv”, în care au murit 64 de oameni și peste 180 au fost grav răniți. Declarațiile au fost făcute miercuri, după lansarea cărții-eveniment de interviuri „Confesiuni din sufrageria lui Oprea”.
„Momentul decăderii este public, e explicat și în carte. Mi-am dat demisia odata cu Victor Ponta, din funcția de vicepremier, în secunda in care si-a dat demisionat Victor Ponta din funcția de prim-ministru. Eu l-am sfătuit în acea noapte să nu demisioneze, fiindcă guvernarea lui Victor Ponta, unde UNPR și eu eram parteneri PSD-UNPR, Victor Ponta-Gabriel Oprea, președinte UNPR, era o guvernare bună, foarte bună din punct de vedere economic. L-am sfătuit să n demisioneze, el a demisionat. Mi s-a părut corect, în următoarea secundă, să-mi dau demisia.
Mi-am dat demisia, am văzut că suntem ținte politice, se trăgea de Guvernul Ponta de toate părțile lui, mi-am dat demisia imediat. Și când am văzut ca am fost luat in vizor de DNA, mi-am dat demisia, pentru fapte închipuit, mi-am dat demisia și din funcția de președinte UNPR, mi-am dat demisia și din funcția de senator, chiar dacă colegii…
Când am fost in dosarul cu Limuzina, eu am cerut sa mi se ridice imunitatea… mi s-a părut ceva de râs. Când a fost dosarul cu uciderea din culpă, toși de la toate partidele au zis, Domne`, e prea de tot așa ceva, și au votat să nu mi se ridice imunitatea.
Aici scrie Dumnezeu, onoare patria, nu sunt vorbe în vânt. Cred in Dumnezeu…, m-am sfatuit cu sotia, e femeie credincioasă. M-am intors inapoi și mi-am dat demisia. Și-a mai dat demisia și Traian Băsescu și încă cineva, dar nimeni nu si-a dat demisia după un vot favorabil.
M-am intors in 2018, când am primit o decizie definitiva a Înaltei Curți, că acel tragic accident în care a murit un polițist (Bogdan Gigină – n.red.)nu avea nicio legatura cu atributiile mele de serviciu, eram pe bancheta din spate ca și in alte cazuri. Totdeauna am căutat să am demnitate și onoare și m-am batut pentru domeniul meu, pentru această țară, pentru România”, a declarat Gabriel Oprea, în exclusivitate, pentru Realitatea PLUS.
„Și în cazul mareșalului Antonescu, care a ajuns închis într-un fișet, spunea maestrul Cristoiu, și era conducătorul statului Regi și împărați au căzut pe lumea asta, pe încredere, important este cum te ridici înapoi. Dacă ai onoarea, demnitatea să mergi mai departe. Cred ca am demonstrat că am și onoare, și demnitate. Candidez pentru că mi-au cerut militarii și polițiștii”, a adăugat fostul vicepremier.
„Ca om politic am fost atacat imediat: izmenarul Oprea. Păi dacă-l intrebati pe dl general Radu Theodoru, care a vorbit de Oituz, să știti că în izmene au câștigat atunci românii, au întregit România Mare. (…) Nu trebuie să jignim Armata Romînă sau armele din Armata Română, dacă e ceva bărbătește, să fiu jignit eu, Gabriel Oprea”, a mai spus fostul vicepremier.
Gabriel Oprea candidează ca independent pentru un mandat de deputat de București la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie.
Live AICI