Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, prin președintele său, generalul Gabriel Oprea, s-a implicat in ultima perioada în mai multe acțiuni caritabile, prin care a venit in sprijinul copiilor cu dizabilități din România. De-a lungul ultimelor luni, Gabriel Oprea și-a îndreptat atenția asupra acestei categorii sociale vulnerabile și a contribuit cu materiale și produse de birotică pentru buna funcționare a activităților din centrele în care se află copii și tineri cu handicap fizic sau asociat.
De asemenea, în mai multe rânduri, copiii au primit fructe și legume proaspete,calculatoare, laptop-uri si imprimante, daruri care să le aducă un zâmbet pe față și astăzi au primit accesorii de birotică și fulare din partea Uniunii. De 1 Iunie, Ziua copilului, micutii de la Aschf-R Filiala Bucuresti au primit vizita dlui Gabriel Oprea si a dlui Dumitru Gal de la Divin Garden. Acestia au sarbatorit alaturi de copii si le-au oferit daruri.
Gabriel Oprea a atras atenția autorităților în mai multe intervenții televizate sau la radio asupra nevoilor pe care le au aceste persoane. Fostul vicepremier a îndemnat și îndeamnă în continuare la solidaritate toate persoanele fizice sau juridice cu posibilități materiale, să vină în sprijinul semenilor noștri care au nevoie de ajutor.