Sorina Matei: ,,Așa cum circula mașina ministrului Bode, ea avea calitatea de participant în trafic. SPP nu a cerut pentru Lucian Bode antemergător de la Poliție, care are alt regim.”

Potrivit informațiilor Sorinei Matei, ,,SPP nu a cerut pentru Lucian Bode antemergător de la poliție care are alt regim”, ceea ce face ca mașina ministrului să aibă calitatea de simplu participant la trafic.

,,Și, în calitate de participant la trafic, tu trebuie să respecți regulile de trafic, chiar cu semnalele luminoase și sirene. Ceilalți participanți nu sunt obligați să se dea la o parte, pentru că nu există un regim de urgență”, conchide jurnalista.

Sorina Matei: ,, Care e diferența dintre bancheta lui Oprea și bancheta lui Bode?” 

Sorina Matei îl contrazice pe președintele Iohannis care a respins orice comparație între speța lui Lucian Bote și celebrul caz al fostului ministru Gabriel Oprea, anchetat pentru abuz de coloane oficiale.

,,Oprea avea antemergător și chiar dacă președintele Iohannis spune că bancheta lui Oprea nu este aceeași cu bancheta lui Bode, Oprea avea circumstanțe atenuante pentru ca avea antemergător de Poliție, domnul Bode nu are aceste circumstanțe atenuante.”

M. Tucă: De ce Oprea este judecat pentru accidentul acela că stătea pe bancheta din spate, ucidere din culpă, pentru că acolo a murit un om, cu antemergător de poliție? Aici nu avea antemergător. De ce Bode n-ar fi și el judecat?

L. Diniță: În cazul Gabriel Oprea a fost discuția despre ucidere din culpă, mă rog, este un caz forțat acolo.

S. Matei: Care e diferența dintre bancheta lui Oprea cu antemergător și bancheta lui Bode fără antemergător?

L. Diniță: Niciuna, nu este nicio diferență”

Ion Cristoiu, despre ,,mușamalizarea cercetării la fața locului”

Ion Cristoiu susține că, în urma informațiilor dezvăluite în emisiunea Marius Tucă Show, ,,abia acum începe partea penală.”

,,Ion Cristoiu: E clar că ceva a fost în neregulă, mușamalizarea cercetării la fața locului. Poliția Rutieră trebuie să ia declarații că să afle cine e de vină.

Sorina Matei: Aș spune că e un modus operandi la SPP. L-aș cita pe Borges, care spune că „lumea e repetitivă”.

Marius Tucă: Toate declarațiile sunt făcute să îl scoață bazma curata pe Bode.”

Timp de patru zile „cazul a fost mușamalizat”

,,Ion Cristoiu: Ați făcut un progres uriaș. La dosarul ințial nu erau nici declarațiile de la fața locului.

Sorina Matei: Patru zile!

Marius Tucă: Exact, patru zile au mușamalizat. În cele patru zile, dacă nu s-au luat declarațiile martorilor, ale celor din cele două mașini, declarația lui Bode, declarația lui Nicolae Lupu, poate era accidentat și nu se putea lua, în următoarele patru zile se puteau lua.

Dosarul a ajuns cu o simplă constatare. E strigător la cer și bătaie de joc. Pentru că în cele patru zile sunt convins că politia a luat declarații, măcar verbal, dar când s-a aflat că e vorba de Bode, Iohannis, s-a închis subiectul.”

 Imaginile accidentului și a depășirii pe contrasens, filmate de un motociclist aflat în trafic!

Reamintim  faptul că, potrivit unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, maşina în care se afla Bode, condusă de șoferul SSP-ist, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi avea interzis, fiind linie continuă.

La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.