Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat asigurări, marți, de Ziua Internațională a Femeii, că recruții nu vor fi trimiși în „operațiunea militară specială” din Ucraina și că rezerviștii nu vor fi chemați sub arme, potrivit AFP.

“Permiteți-mi să subliniez că soldații care fac serviciul militar nu participă și nu vor participa la lupte. De asemenea, nu va exista nicio recrutare suplimentară a rezerviştilor”, a subliniat Vladimir Putin.

“Sarcinile atribuite sunt rezolvate doar de militarii profesioniști. Sunt sigur că ei asigură în mod eficient securitatea şi pacea poporului rus. Înțeleg că vă faceți griji pentru cei dragi”, a spus Vladimir Putin. Președintele Federației Ruse a mai declarat în timpul discursului de marți că femeile din Rusia sunt recunoscute pentru „loialitate, încredere și sprijin”.

“Femeile noastre dragi, faceți lumea mai bună și mai blândă datorită sensibilității, compasiunii și generozității voastre. Combinați tandrețea fermecătoare și forța interioară uimitoare”, a mai spus Putin.