Ofițerii de poliție BAME(Black, Asian and Minority Ethnic) s-au adunat, în 1990, pentru a discuta despre rasism la locul de muncă, împărtășind ceea ce fiecare crezuse că sunt experiențelor unice îngrozitoare. Ofițeri negri și asiatici din toată zona de poliție metropolitană vorbeau despre rasismul pe care îl întâlniseră în timp ce încercau să-și construiască cariera și să servească publicul.

Unul a povestit că a fost împins în dulapul său într-o zonă sigură a stației, altul că a găsit fecale în cască. Unii și-au descris rușinea și stânjeneala de a sta în tăcere, în timp ce colegii albi foloseau epitete rasiale despre suspecți.

„Observații precum„ Aruncă-i o nucă de cocos ”și„ Hei, sclavul meu, bine să te văd, omule ”, au fost unele dintre cele mai puțin neplăcute”, se arăta într-un un raport intern îtocmit de Scotland Yard.

Ofițerii negri și asiatici au vorbit despre colegi care foloseau un limbaj ofensator când coumunicau prin stațiile radio sau trăgeau de timp la apelurile lor de ajutor atunci când au avut probleme.

„Cuvinte precum ”spooks ”, ”nigger ”și ”coon ”sunt atât de utilizate în întregul serviciu încât un ofițer a numărat 230 de cazuri într-o săptămână”, se spune în rezumat.

Cei mai mulți au acceptat că „proporția rasistilor în Poliția Metropolitană a fost mică”, dar au existat, au simțit ei, „o lipsă de înțelegere” care le-a afectat cariera.

Sultan Taylor, un bărbat plin de viață care a ajuns să devină comandant al Poliției din estului Londrei înainte de a se retrage în 2016, are amintiri similare. „A fost un șoc la cât de răspândită a fost această problemă a rasismului pe plan intern.”

Sursa: The Guardian