Moscova susţine că SUA sunt la un pas de implicare directă în conflict.
Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a avertizat Washingtonul să nu furnizeze arme cu rază lungă de acţiune Ucrainei, spunând că Statele Unite sunt pe punctul de a se implica direct în conflict.
Ryabkov a amintit apoi de doctrina militară a ţării, care prevede utilizarea armelor nucleare în cazul unei ameninţări la adresa existenţei statului rus.
„Am avertizat în repetate rânduri Statele Unite despre consecinţele care ar putea apărea dacă vor continua să inunde Ucraina cu arme”, a spus Ryabkov, spunând că Washingtonul este aproape de a deveni o „parte a conflictului”.
Viceministrul de Externe a mai declarat că „marja foarte îngustă care separă Statele Unite de a deveni parte la conflict nu trebuie să creeze iluzia că totul va rămâne aşa cum este, dacă această marjă este depăşită”.
Ryabkov a amintit apoi că doctrina militară rusă prevede posibilitatea utilizării armelor nucleare, în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei şi a aliaţilor săi.
„Avertizăm Statele Unite să nu ia măsuri provocatoare, cum ar fi livrarea de arme cu rază mai lungă de acţiune şi mai devastatoare”, a spus Ryabkov, „este un drum care nu duce nicăieri şi care are consecinţe grave, a cărui responsabilitate va cădea în întregime pe Washington”.