Republica Moldova, după obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, a obținut rezultate remarcabile în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor pentru aderare, a declarat pentru Radio Moldova fostul negociator șef pentru integrarea României în Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș. În opinia sa, cele 33 de capitole ale acquis-ului comunitar, care urmează să fie negociate, sunt interdependente. Cele din pachetul justiție și statul de drept, piața internă, instrumente financiare sunt mai dificil de negociat, a precizat Vasile Pușcaș.

„Acum aceste criterii au un conținut, o substanță foarte extinsă și nu întotdeauna ușor de realizat. Din ceea ce am văzut eu, Republica Moldova a făcut progrese remarcabile, toate capitolele sunt dificile, iar referitoare la pachetul justiție, statul de drept, piață internă, cadrul financiar, instrumente financiare sunt foarte dificile. Fiecare capitol este greu datorită faptului că ele sunt într-o interdependență totală și văzute în această interdependență se poate obține un rezultat pozitiv referitor la aderare”.

Precizăm că, la începutul lunii septembrie, fostul negociator-șef pentru integrarea României în Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș, va instrui funcționarii moldoveni, la Chișinău, pentru negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Sursa: radiomoldova.md